Warmtepompboiler

Zuinig uw water verwarmen? Het kan!

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler warmt water op via de lucht die het onttrekt uit de omgeving en  hanteert hiervoor hetzelfde principe als een warmtepomp. Het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste watertemperatuur te komen.

 

Toenemende populariteit

Dit verklaart ook waarom de warmtepompboiler als systeem om warm water te maken zo aan populariteit wint. In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruiken warmtepompboilers tot wel 3 x minder stroom. De warmtepompboiler is vooral interessant voor wie meer dan 100 liter warm water per dag verbruikt. Hier geldt de regel: hoe hoger het verbruik, des te interessanter een warmtepompboiler voor warm water wordt.

 

Duurzame energie

Heeft u een voorliefde voor duurzame energie, maar niet voor zonnepanelen op uw dak? Dan is een warmtepompboiler een interessante oplossing. U bespaart er tot wel 75% mee op uw energiefactuur! Een weldaad dus voor uw bankrekening en het milieu.

 

PREMIE

Wie vanaf 2019 investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan hiervoor een premie krijgen van de netbeheerder. Deze bedraagt maar liefst €400!

Meer info? https://www.vlaanderen.be/premie-van-de-netbeheerder-voor-een-warmtepompboiler 

Offerte aanvragen

Wil u graag samenwerken met ons ?

Offerte aanvragen

Projecten

U kan hier enkele foto's van realisaties bekijken

Realisaties zonnepanelen Zonnepanelen
Batterijsysteem Batterijsysteem
Realisaties warmtepomp/airco en Altherma warmtepomp/airco
Realisaties warmtepompboilers warmtepompboilers