Ariston

Ariston warmtepompboilers

Nuos²: sanitaire warmtepomp met uitzonderlijk laag verbruik

Nuos² combineert een lucht-water warmtepomp met een sanitaire boiler van 200 of 250 liter. Aangezien Nuos² zo tot 3,7 keer meer energie afgeeft dan de hoeveelheid energie die hij nodig heeft voor zijn werking, verbruikt hij minstens 75% minder elektriciteit dan een klassieke elektrische boiler. 
Zijn optimaal warmwatercomfort aan het beste rendement heeft de sanitaire warmtepomp te danken aan zijn intelligent programma. Nuos² geeft de voorkeur aan de ecologische warmte van de warmtepomp. Enkel in geval van nood treedt de elektrische weerstand in werking, waardoor het elektriciteitsverbruik beperkt blijft tot het strikte minimum. Dit laag verbruik vertaalt zich in een uitzonderlijke snelle terugverdientijd van de Nuos². 
 
Altijd sanitair warm water aan het beste rendement 

Nuos² is een sanitaire warmtepomp: hij benut de warmte die in de lucht is opgeslagen om sanitair water op te warmen. Nuos² heeft bij een luchtaanvoer van 15 °C een COP van 3,7, en een COP van 3,3 bij een luchtaanvoer van 7 °C. Wanneer de temperatuur van de aangevoerde lucht 15 °C bedraagt, verbruikt Nuos² maar 740 W elektriciteit om 2.775 W af te geven. Hij verbruikt dus minstens 70% minder elektriciteit dan een klassieke elektrische boiler. 

Nuos² werkt als sanitaire warmtepomp bij buitentemperaturen van -5°C tot +35°C. Hij kan zijn calorieën dus zowel halen uit de buitenlucht als uit de warmere lucht van bijvoorbeeld een garage. In geval van nood schakelt het systeem automatisch over op de elektrische weerstand van de boiler. Zo geniet je altijd zeker van sanitair warm water, maar gebruik je niet meer elektriciteit dan nodig is. 

Nuos² voldoet aan de behoeften van elk gezin en koppelt optimaal comfort aan zorg voor ons milieu.
De Protech+ -anode die de kuip beschermt tegen corrosie en de uitermate vuurvaste steatietweerstand maken van Nuos² een uitermate duurzame waterverwarmer. Vandaar de 5-jarige garantie op de kuip en 3 jaar omniumgarantie.

 

 

Offerte aanvragen

Wil u graag samenwerken met ons ?

Offerte aanvragen

Projecten

U kan hier enkele foto's van realisaties bekijken

Realisaties zonnepanelen Zonnepanelen
Realisaties warmtepomp/airco en Altherma warmtepomp/airco
Realisaties warmtepompboilers warmtepompboilers
Realisaties condensatieketels Gascondensatieketels